Todays outfit

Hello :) slänger upp dagens outfit nu :) tyckte det var ett tag sen, så här kommer den :)


Mysigt!

Hej :)
Ikväll kände jag bara för att ta en myskväll! Har varit på gymmet varenda dag i typ en vecka nu!! Så idag kände jag bara för att ta det lugnt!! ^^
Sitter och pysslar lite med photoshop och äter muffins :D bakade ju igår :)
Skulle egentligen behöva plugga, men idag kände jag bara för att unna mig lite mys ^^

Härligt låt! :)

Älskar du choklad? läs då det här!!

Jag älskar choklad!! Det är en underbar godsak som jag aldrig lessnar på!! och ja vet att många håller med mig ;)
Men senast idag fick jag faktiskt veta att all choklad faktiskt inte är tillverkad på ett bra sätt :o Både cloetta och marabou använder faktiskt barnarbete på vissa av sina kakaoplantage!
Detta hade jag som sagt ingen aning om!! Trodde inte att sådana stora företag som så många människor köper av skulle göra något sånt! :o Nej, jag blev faktiskt riktigt chockad och arg!!
Jag har ju liksom ätit både choklad från marabou och cloetta i princip hela mitt liv! Har jag bidragit till att barn i andra länder har lidigt för att jag ätit choklad som jag trodde var helt okej!??
Det känns inte alls bra!! :( hemskt till och med!! Vill inte att barnarbete ska förekomma överhuvudtaget!!

Vad jag ville säga med det här inlägget var egentligen bara att man kanske inte alltid ska välja cloetta eller marabou när man står där i affären och ska köpa choklad!! Jag tänker försöka vara mer medveten i fortsättningen iaf, det sorgliga är att nästan all choklad i matbutiker är från antingen marabou eller cloetta, men oftast finns det fairtrade choklad också, och då vet man ju att chokladen är producerad på ett bra sätt! :)
Ett annat alternativ är att skippa chokladen helt, men tror inte det är ett alternativ för mig!! är alldeles för förtjust i choklad!! ^^ men, i fortsättningen ska jag inte äta choklad marabou eller cloetta i den mån det går!
Vet ju iof inte huruvida detta stämmer, för jag vet att det finns choklad från cloetta som är fairtrade märkt, men antar att isf just den chokladen är okej, men hur det är med resten vet jag inte!

Blev lite långt inlägg där, men behövde bara skriva av mig lite!! Hoppas ni inte blir arga på mig nu, om ni känner att ni inte kan äta choklad längre. Lite så kände faktiskt jag när jag fick reda på det, som att man inte hade velat veta om det, men samtidigt är det alltid bäst att veta sanningen om vad man köper och bidrar til!!
Självklart ska ni inte sluta äta choklad nu! Gör som ni alltid gjort, eller inte. det är upp till er!! God natt fina läsare!!


Chocolate dreams...

Här kommer resultatet av kvällens bakning :)
Måste säga att dom blev farligt goda!! kanske inte värdens vackraste ;) men det är insidan som räknas eller hur?! :)

Chokladsmuffins med blockchokladsbitar och chokladkräm ^^




Bakning på G!! ^^

Hello! :) kände mig så himla sugen på något gott när jag satt på bussen hem från skolan idag, så därför bestämde jag mig för att baka! :D det var faktiskt jättelänge sen jag bakade nu, jag som brukade göra det så ofta förut, men skola oh träning och sådan har liksom gjort att jag inte hunnigt. Kände att det var dags nu!

Sagt och gjort, efter att vi ätit middag drog jag igång med smet till chokladmuffins, men vet ni vad det första jag gör är!!?? jag tappade ett ägg!! I kylen!! det första jag gör liksom och herregud vad kladdigt det blev!! så det var bara till att städa! Men nu är jag igång igen ;) hihi, ska vispa ihop alla ingredienser och sedan göra topping :) resultat kommer upp snart! :)


Redo för bak med min nya slickepott :P haha :D

Time stands still

Hejhej! Söndag idag, och håller på och förbereder inför morgondagen, packar skolböcker, väskan, träningskläder och allt man kan behöva en vanlig måndag ;) 
Har faktiskt varit en lite ovanlig söndag idag, har nämligen inte känner mig särskilt stressad, brukar alltid få lite smått panik precis innan helgen tar slut för det känns som att jag inte hunnit med allt jag vill, men den här helgen har faktiskt varit riktigt bra och mysig!! :) och känner att jag gjort allt jag kännt för också! ^^
I fredags var jag hemma hos michaela :) vi såg film :D och hade det allmänt mysigt! ^^ (som vi ju alltid har!<3)
Såg på farsan :) den var bra! söt på något vis!

Perfekt fredagkväll bestående av film, choklad (<3), frukt och en fin vän! ^^

Under lördagen hann jag med lite plugg, och på eftermiddagen åkte jag in till stan för att köra ett träningspass tillsammans med Michaelan ^^ På kvällen tog jag det bara lugnt! var så sjukt trött!!

Och idag, söndag har jag varit och jobbat, det var både jobbigt sina stunder men också väldigt roligt! Är så tacksam mot trevliga kunder, som har lite tålamod!! medan man kan få något fel på andra kunder!! det kom in just en sådan kund idag och det tog på krafterna kan jag säga!!
Men efter arbetsdagen kunde jag belöna mig med lite härliga saker från butiken :)
Dessa fick följa med hem idag ^^

Söt slickepott

fina bakformar

Baktillbehör från härliga RICE! :)




Photoshop 5 <3


Hello!!
Vi har uppgraderat oss och skaffat Photoshop 5! :D
Och jag har blivit helt kär! ^^ hihi, man kan göra så sjukt fina grejjer!!
Den här bilden var den första jag gjorde, det är en framsida till en skoluppgift :)
Kommer förmodligen lägga in fler photoshop bilder här framöver ^^ förhoppningsvis :)
Ha en jättebra kväll allihopa!! :) pusss!

how's your heart doing

Hej! :D Just nu är jag på ett himla bra humör!! :D hela kvällen har jag liksom bara haft ett leende på läpparna ;) hihi!
Konstigt egentligen att jag är så glad :P haha, för det har egentligen varit en väldigt intenisv och lite jobbig dag!

Först så klev jag upp väldigt tidigt!! (runt 05,30) för att åka till ego och träna ett body pump pass :) älskar att träna på morgonen! man känner sig så duktig efteråt! och dessutom en bra start på dagen ;P haha! fast idag kände jag mig mest bara trött efter träningen :/ (fast lite duktig också ^^)

Vi slutade skolan halv 5 idag, avslutade med ett matteprov! :/ sista timmen! det står ju inte direkt på min lista över favoritsaker att göra en torsdags eftermiddag! (har ingen sån lista, men om jag skulle ha det skulle matteprov definitift inte stå med där!! :P), men trots matteprovet och att jag känt mig lite allmänt trött idag så är jag så himla glad! ^^
Så, avslutar inlägget där innan jag tröttar ut er alldeles för mycket :P haha

Här kommer iaf lite bilder som de som inte orkar läsa texten kan kolla på! :P för det skulle jag gissa att dom flesta inte orkar, eller hur? haha, hade jag rätt?? :P eller inte? :o ;) hihi, puss på er!! <3



Ser det inte lite ut som att vi sitter och kissar i gräset!?
Men nej det gör vi inte!!! :P
Bilderna är från i somras då jag och michaela tog kort ^^ älskar bilderna vi fick då!! så somriga och fina! längtar verkligen till sommaren när jag bläddrar igenom dom :) <3

I'm on your side

Hej hej! :-)
Gissa vad jag gör?? :P haha, pluggar! of course! känns som det är det enda jag gör nu förtiden! Men det är den här veckan sen kommer det lugna ner sig lite, har matte sista gången imorgon!! :D helt underbart! fast iof avslutar vi kursen med prov, men ändå, aldrig mer matte!! inte på flera år iaf! känns underbart! ^^

Sedan har jag en del inlämningsuppgifter som ska in denna veckan också! Så det är bara att kämpa på nu!
Nästa vecka lägger sig förmodligen lugnet igen :) hoppas det iaf annars går jag för tusan in i väggen!! Haha, nej då, så illa är det inte, men det ska bli skönt att slippa plugga 24,7 iaf!!

Här har ni dagens, blev inte så värst bra bilder, men det får duga!! ;)
Kram! :*



  • Kavaj :) hm, 199 kr
  • Vitt linne, ginatricot
  • Svarta strumpbyxor, hm
  • Armband och ring, lindex och indiska.

Let's study!

Ikväll är det plugg som gäller!! igår kväll samma sak... Ush vad mycket det är nu!! Men, så är det, bara att bita ihop och göra det som ska göras!! Tänker belöna mig själv med en film och mys senare ikväll ^^ but for now, study! Vi hörs kära läsare!! <3

Här sitter jag med mina älskade matteböcker.. eller hur var det nu? ;)

Bloggar med iphonen :D

Hello kära vänner! ^^ sitter på skolan och äter muffins med Hannah ;) har insett att jag kan komma ut på skolans nätverk med telefonen och blev så glad :D hihi, så nu bloggar jag från iphonen ;) men det är inte det enklaste kan jag bara säga! knappsatsen är väldigt liten :P haha och sen kan jag inte lägga in bilder heller så det här fick bli ett ganska trist inlägg! :( men men, glad att jag kan komma åt internet överhuvudtaget på telefonen :D pussar på er! ha en fin dag! :)

God morgon! :)

Hola mis amigos ^^ Här kommer klädvalet för dagen :) Abrasos! :* <3

kläder idag:
  • Randig tröja med puffärm, JC
  • svart kjol, HM
  • Leggings, ginatricot
  • Pärlörhängen, Kapphal



Lördagkväll :)

Äntligen klar med allt plugg och nu väntar film och myskväll med Michaela! :D Ska bli skönt att koppla av lite :)
Vi ska se Wallander! ^^ Båda tycker om svenska deckare, så det har blivit en hel del sådana under våra filmkvällar :) Så mysigt så! :D

Michaela, Du är underbar! Bäst! ^^ <3

Plugg!!!!

Ush! idag måste jag plugga ihjäl mig! :S har flera saker som måste vara klara till nästa vecka! :(
Nä, nu måste jag börja, men vi hörs (om jag överlever dagen det vill säga :/ :P haha) nej, men hoppas ni får en toppen dag iallafall!! ska försöka ha det jag med mellan matteboken och uppsatserna, det är ju trots allt lördag! ^^ hihi pussar! <3

Ha en bra dag allihopa!! i kylan :P (hos oss är det -17 :S)

Lovely shoes! <3

Dom här skorna är helt underbara!! Dom är snygga, sköna och tåliga! Kände direkt när jag testade dom att dom här ska jag ha ^^ hihi! Och så blev det ;)




Fredag! :)

Åå vad skönt! Äntligen fredag! :') Underbart! Iof så kommer jag behöva ta tag i en hel del plugg nu i helgen, men sovmorgon får man ju iaf! :) Skoldagen har inte varit allt för ansträngande! Hade bara två lektioner så slutade runt halv 2 :) Kvällen ska nog bara spenderas hemma med en film och något gott ^^ kände för att bara ta det lugnt ikväll! :)
Dagens outfit (har blivit riktigt bra på att uppdatera det :P älskar min kamera!! ^^)



Idag har jag på mig:
  • Grått linne med volang, från HM 149 kr
  • Svart kofta Stockholms stadsmission 69 kr
  • Svarta jeans very moda 79 kr (Rea!)
  • Kängor med klack (ÄLSKAR dom!! ^^) köpte dom i sthlm när jag var där senast :)
  • Armband Indiska (julklapp från michaela ^^ <3)



Nya klänningen! ^^




Klänning från Nelly 199 kr.

Wednesday- todays outfit!

Hello! :) Här kommer min outfit för dagen! :D Hade på mig nya tröjan från Nelly första gången idag! Den var verkligen jättefin! :) Dagen har förövrigt var jättebra faktiskt! Fick reda på betyg på Naturen, och jag hade fått MVG! Blev så glad! Firade lite genom att baka kladdkaka när jag kom hem ^^ hihi! Men, sånt måste man få unna sig ibland tycker jag!
Men som sagt, här har ni dagens outfit! :P


  • NY! Kofta från Nelly.com (märke Only) Koftan finns fortfarande kvar på rean och kostar 49 kr :)
  • Svart linne från HM
  • Svart kjol också från HM
  • Strumpbyxor från Lindex
  • Armband från Lindex



Cary Brothers!

Väldigt bra låt!! Värd att lyssna på! :)


Dagens outfit

Hej! Nu när jag köpt en kamera hade jag även tänkt att börja lägga in lite fler outfit bilder! ^^ här kommer iaf måndagens outfit! :) första dagen efter lovet! :) kram på er! <3

Ny! Tröja från Gina tricot, paisley mönstrad ;)
Jeans från Vero moda
Örhängen från Lindex (också nya ^^)

Nya tröjan!! :D

Ha en fin dag allihopa! puss och kram! ^-^

Träningspass!

Hej! :) Var ute nyss och skottade i en timme! Gud vad jobbigt det är!! Det är ju verkligen rena träningspasset!! Har inget gymkort för tillfället, men har insett att skottning funkar minst lika bra! ^^ dessutom tjänar man ju pengar på det! 70 kr idag! :D hihi! Fast att bara ha skottning som träning skulle nog kunna bli lite tråkigt i längden! Var rätt så less bara efter en timme!! Så kör nog på det gamla vanliga (som är bäst ^^) kort på ego hälsostudio!! :P
Där ska jag och michaela träna hela våren så att vi blir fit for fight till Grekland!!

Bild sen i somras från min och michaelas fototur! :D


Kina Grannis <3

Den här tjejen är bara så underbar! Hon har en otrolig röst och skriver jättefina texter!
Lyssna på den här låten så förstår ni ^^


Puss! :)

Nätshoppat ^^

Hej på er!
Var inne på Nelly.com för några dagar sedan och förälskade mig i en klänning där!!
Egentligen så hade jag inte tänkt köpa något, men tyckte så mycket om just den klänningen så idag bestämde jag mig ändå för att klicka hem den, hittade även en kofta för ett jättebra pris, här kommer bilder :)


Underbart söt klänning från Vila (nelly.com) 199 kr

Fin kofta från Only (nelly.com) 49 kr! :O
billig och fin, så slog till ^^ (ord pris 149 kr)

Praktik inlägg! Tant Anci och fröken Sara

Hej! nu tänkte jag skriva lite om hur det var att praktisera på Tant Anci & fröken Sara.

Tant Anci och fröken Sara är ju ett ekologiskt café och restaurang i Sundsvall, jag praktiserade där 47 vilket var den sista praktikveckan.
Vid det här laget hade jag ju både praktiserat på Nordljus och på Designtorget, De två praktikplatserna var ungefär raka motsatserna till varandra ;) På Nordljus var det jättelugnt medan på Designtorget var det ett väldigt högt tempo! Tyckte att det skulle bli spännande att se hur det var på Tant Anci & fröken Sara!
På måndagen vecka 47 hade vi bestämt att jag skulle börja halv 9, men jag kom dit runt 8 pga bussen, när jag kom dit var det låst "/ så stod ute och frös ett tag (det var riktigt kallt den dagen!) tills en kille som var inne på cafét öppnade åt mig.

Killen hette Christoffer och var kock på tant anci och fröken sara.
Chrsitoffer sa att jag kunde gå ner en trappa, för där skulle två andra praktikanter också vara, så skulle jag få hjälp av dom vad jag skulle göra och så.

Jag gick ner och in i omklädningsrummet, det luktade jättestarkt av tvättmedel där nere.
I omklädningsrummet satt en tjej på golvet och höll på och sortera tvätt. Jag gick fram till henne och sa hej, vi började prata lite och jag hjälpte henne med tvätten.
Tjejen visade mig var det fanns t-shirts och förkläden som jag kunde byta om till. Man skulle nämligen inte ha sina vanliga kläder på sig pga alla stränga regler inom cafébranschen.
Under dagen visade Jonna (som tjejen hette) mig det som var viktigt att veta.
Det var många som praktiserade på tant ancis faktiskt! Det var jag, Jonna, Anna och en tjej som kom runt öppningsdax (vilket var kl 11), hon hette Mandi och var jättetrevlig! :)
Det var kul att det var så pass många som praktiserade där! Man var aldrig ensam då! :) Däremot så kunde det hända att man var lite sysslolös ibland! Fast då satte någon (eller jag själv) mig i arbete!
Jag vill inte känna att jag bara står och är i vägen när jag praktiserar så jag försökte att hela tiden komma på nya saker som jag kunde göra! Om jag inte visste om jag fick eller hur man gjorde så frågade jag någon som jobbade där!

Idag har jag iaf fått bära in och ut disk, bart ut mat och serverat (fast bara till en person :P) egentligen skulle praktikanter inte göra det, men jag frågade och då fick jag ^^ Anledningen att praktikanter inte fick bära ut maten är för att det är jätteviktigt att man gör på rätt sätt!! Men en tjej som jobbade där visade mig hur man skulle göra.
Man skulle gå ut genom serveringsdörren, kolla runt i lokalen efter de som inte fått mat, om man inte på en gång viste vem som skulle ha maten så skulle man ropa det nummer det var på maten, och då var det väldigt viktigt att man ropade högt och tydligt för att man inte skulle verka blyg!
Ibland händer det att man får ropa flera gånger innan kunden uppmärksammar att det är just deras nummer.
Just det där tyckte jag lät lite småjobbigt, ifall kunden inte hör och man får ropa flera gånger "/
Men när jag gick ut med maten gick det jättebra! Det var så pass få kunder i lokalen då, så jag hittade ganska direkt vilka som skulle ha maten :) Det var skönt!
Under dagen har jag även skurat (innan det öppnade) och städat lite. Det roligaste jag vi (jag och mandi, jag och hon gjorde många sysslor tsm för vi skulle vara där lika länge) fick göra var att baka! Vi bakade chokladbollar och hallongrottor.

Att baka på tant ancis var ganska annorlunda! Recepten är ju så olika från vad man gör hemma, som i chokladbollarna tex, då skulle man ha i ungefär 20 dl havregryn!! Det var verkligen sjukt stora recept! Fast det förstår man ju iof, det ska ju räcka till så många!!
Idag har jag även tänt ljus och fixat lite småsaker i cafét.
Eftersom tant Anci och fröken Sara är ett ekologiskt café så är även miljön viktig där, alltså att man tänker på att källsortera det som slängs och att man inte slösar på saker. Tex, när man tänder ljusen så ska man inte tända en ny tändsticka för varje ljus utan ist tända ett otänt ljus med ett annat tänt ljus.
Jag tycker det är jättebra att det tänkts så mycket på miljön där!!

Första dagen på Tant Anci och fröken Sara kändes bra! Det var en mysig stämmning på cafét tycker jag! :)
Resten av veckan fortskred i ungefär samma mönster som måndagen, det var inte någon större förändring och eftersom jag inte är över 18 så fick jag heller inte stå i kassan, vilket var lite tråkigt kan jag tycka. Men ingen av de som praktiserade fick göra det.
Därför så skriver jag inte om alla dagar som jag gjort med de andra praktikplatserna eftersom det inte hände så mycket.
Jag fick i och för sig baka fler sorts bakverk, på tisdagen tex så bakade jag mest hela dagen och fick då göra chokladbollar, deras chokladbollar förresten är underbart goda! och nu vet jag varför ^^ ledtråd, det har med receptet och göra :P kan skriva ner det här på bloggen någon dag så kan ni göra dom själva sedan :)
så fick jag också baka chokladcookies.
På tisdagen var det ingen kundkontakt alls :( vilket också kändes lite trist, tycker ju så mycket om att hjälpa och vara trevlig mot kunder!! Så det var visserligen lite tråkigt, men att baka är ju också roligt så det var helt okej ändå!
På torsdagen blev det däremot lite kundkontakt :D jag jobbade nämligen i disken hela dagen och då plockar man ju både in och ut disk, och när man plockar in den så hämtar man ibland disken på borden medan kunderna sitter där.

Så då när jag hämtade disken så frågade jag kunden om det smakat bra och lite sådant. Det är rolig, för då får man vara lite social och trevlig ^^
I början kändes det iof lite konstigt att komma och ta ifrån kunderna deras tallrikar, men man måste ju kolla väldigt noga så att kunden verkligen ätit klart innan man frågar om man kan ta tallriken , annars blir det lite konstigt! ;)

Har nog inte så jättemycket mer att skriva, eller, jag kan ju berätta det iaf att hygienen är jätteviktig på tant ancis och fröken sara, (är det på alla caféer tror jag) alltså att man sätter upp håret väldigt stramt så att inga hårstrån ska kunna hamna i maten. Det är väldigt viktigt! och sen att man tvättar händerna så ofta man kan för att man inte ska ha några bakterier på händerna, om man tex har plockat in disk från borden så måste man tvätta häderna innan man kan ta ut någon disk eftersom det kan ha funnits bakterier på disken man bar in.
Sådant hålls det väldigt hårt på, om någons frisyr åkt ut lite och några hårstrån hänger fram så säger hon som äger cafét till direkt, och då är det bara att gå och sätta upp frisyren igen! Det är strängt, men nödvändigt! För man vill ju att kunden ska ha det så bra som möjligt när dom kommer och äter!

Ja, men nu är detta inlägg klart :) blev lite långt igen "/ ;)
Men ni får ha det så bra! Kram! :)











03-01-11

Hej på er! :)
Har ni ett skönt lov? hoppas det! ^^
Själv har jag lyckats vända dygnet helt upp och ner! "/ haha, vet ni när jag somnade i förrgår? hihi, ni vill inte veta! ^^ halv 5 på morgonen!! det är inte okej!! Så igår insåg jag att jag nog måste skärpa mig lite! så imorse ställde jag klockan och gick jag upp redan klockan 8. Det var faktsikt riktigt skönt att gå upp tidigt! Gick ut och fotade lite, fick några mysiga vinterbilder på soluppgången. :)



Inspiration by HM

Vårkollektionen från HM får mig att längta och se fram emot ljusare tider!








Praktikbloggar! sista dagen på Designtorget.

Tänkte äntligen ta tag i det sista jag har kvar av praktikbloggningen!! Vilket är fredagen på Designtorget och veckan hos tant anci och fröken sara. Men jag börjar med designtorget!
OBS: Detta blev ett galet långt inlägg!! Så för er som inte orkar läsa långa inlägg, skippa det här!! haha ;)



Fredag och sista dagen på Designtorget!

Nu är det fredag och har jag redan varit min vecka på Designtorget! Tiden har gått så fort, känns faktiskt lite sorgligt att Stockholms praktiken redan är över, det har ju varit så himla roligt och har verkligen lärt mig jättemycket!! Jag är så glad över att jag åkte!! Det var faktiskt väldigt nära att det inte blev av, men med viss peppning från mamma och pappa så bestämde jag mig ändå för att åka och det är jag så otroligt glad över nu!!
Att praktisera på Designtorget har definitivt varit den absolut bästa praktikplatsen jag har varit på! Tyckte om allt med det!! Personalen som var hur trevlig som helst! stämmningen, tempot och helt enkelt allt!
Men nu till fredagen och hur den gick!

På morgonen kom jag som vanligt lite tidigare än utsatt tid ^^ Runt 25 minuter innan jag skulle börja, jag var lite extra tidig idag eftersom jag tänkte ta lite kort i butiken innan kunderna började strömma in ;)
När jag fotat, bytt om och gjort mig redo för ännu en dag på Designtorget så kom dom första kunderna och det blev ganska snabbt full fart! Det kom verkligen massor med kunder innan lunch! Mer än vanligt faktiskt! Men Per sa att det vanligtvis var flest kunder under helgen, fredagen och lördagen brukade det vara som allra mest, och det märktes idag tyckte jag!


Kanske var det just för att det var så mycket folk idag, men jag glömde helt bort tiden, helt plötsligt var klockan 1 och det var dags för lunch!
Så blir det iof nästan varje dag, tiden går så fort på Designtorget! skulle tro att det är för att det är så roligt!!
Förmiddagen hade varit ganska intensiv med mycket folk, jag stod i kassan hela förmiddagen. Några kunder jag hjälpte idag var bland annat en kvinna som ville köpa en bricka, men hon undrade varför den var så billig, om det var något fel på den eller något. Jag hade inte hört något specielt om den brickan så jag bedömde det hela som att det helt enkelt bara var ett bra pris, så det sa jag till kvinnan, hon undrade nog ändå varför den var så billig, men köpte den ändå och hon verkade ändå ganska nöjd över att priset var så pass bra ^^


Det var väldigt många kunder som jag hjälpte på förmiddagen, runt 20 skulle jag tro, därför är det lite svårt att minnas alla, men sättet man hjälper en kund brukar ändå vara ganska lika. Det finns tre olika saker som man oftast gör när man står i kassan.
Nr 1 är ju att man tar betalt av kunden, och då så brukar iaf jag först säga hej för att vara trevlig mot kunden, sedan så klickar man in sakerna kunden ska köpa i systemet och när man klickat in alla så frågar jag kunden om det var bra så och säger kunden ja så är det dags att ta betalt, då finns det tre olika alternativ, antingen att betala med kontanter, bankkort eller presentkort. Oftast betalar kunderna med kort.
När kunden betalat så frågar jag kunden om han/hon vill ha en påse till sina grejer, oftast (men inte alltid) så säger dom ja och jag packar ner deras saker i påsen och lämnar över påsen till kunden och säger något, som tex varsågod och hej då, eller ha en bra dag, Eller något liknande.
Nr 2. Det andra som man gör när man står i kassan är om en kund vill titta på ett smycke (som är inlåsta för att ingen ska kunna ta dom), då tar man med sig nyckel och kunden och så frågar man vilket smycke det var kunden ville ha och så öppnar man glasmontern och tar ut smycket, oftast eller alltid faktiskt så vill kunden ha smycket och då underlättar det väldigt mycket om man kollar i montern vad smycket heter så att man kan hitta det sen i kassasystemet, det har jag glömt många gånger och då har jag antingen fått fråga någon annan i personalen om dom vet vad smycket heter eller så får man gå tillbaka, men absolut enklast och bäst är det om man kollar det på en gång!


Det är mycket att komma ihåg och det är lätt att man gör någon miss då och då tills man lärt sig! Men ofta är det misstagen man lär sig av!
Nr 3, den tredje saken man gör när man står i kassan (fast också om man är ute på golvet faktiskt) är att man svarar på frågor man får från kunder, oftast handlar dom frågorna om något som Designtorget ska ha i sortimentet, har haft eller ska få in.
Alla sådana frågor är ganska svåra att svara på för mig eftersom det krävs att man har koll på hela Designtorgets sortiment och eftersom jag bara jobbat i en vecka kan jag inte det. Därför så får jag oftast fråga någon av de andra som jobbar där om hjälp i sådana fall.

Dessa tre saker är alltså det jag ägnat mig mest år här på Designtorget! Men ibland kan det hända att det tex kommer in en utländsk kund och då får man prata engelska, eller vad nu kunden pratar, en dag kom det till exempel in två kunder från Rom som bara kunde italienska, så då fick jag försöka hjälpa dom så gott jag kunde med min lite småknaggliga spanska. Har inte stött på några större problem när kunden inte pratat svenska. Det har bara varit roligt att få träna lite engelska, eller spanska! ^^


Som sagt så tog jag lunch runt klockan 1 idag. Jag och mamma hade bestämt att vi skulle äta lunch tillsammans idag. Vi gick till kulturhuset som ju låg i samma byggnad som Designtorget.
Lunchen var jättemysig och det kändes skönt att ta en liten paus från jobbet trots att jag tycker det är jätteroligt, men förmiddagen hade varit så intensiv!
Efter lunchen så blev det faktiskt lite omväxling, Designtorgets dekoratör gav mig i uppdrag att slå in paket som vi kunde ha som dekoration ute i butiken. Så jag stog på lagret ett tag och gjorde det, var faktiskt en skön omväxling. Men måste säga att jag faktiskt längtade ut till kassan lite ^^ Jag tycker verkligen det är otroligt roligt att stå i kassan!! :D

Under hela dagen, faktiskt under hela veckan så har det bara varit jättetrevliga kunder som kommit, inte en enda otrevlig. Men idag kom det faktiskt två stycken kunder som var riktigt otrevliga!! :O
Har aldrig stött på det förut så blev bara himla förvånad!
Det hela gick till såhär:
Det var en tant som hade stått och väntat på sin tur ganska länge och så kom det en lucka då det inte var någon kö och ingen hade tagit kölapp heller så därför kunde ju tanten gå fram till kassan, utan kölapp, det var ju ändå hennes tur. Men precis när hon kommit fram till kassan så var det en annan tant som tog en kölapp och kom fram till samma kassa som den andra tanten, vilket var min kassa. Jag skulle egentligen bara ut till kassorna för att hämta inslagningspapper till paketen jag höll på att slå in, men då när jag var där kom ju den här tanten och dom andra i dom kassorna var det ju folk så jag tänkte att jag tar bara den här kunden och så skulle jag gå in på lagret och fortsätta med paketen sen, men frågan är om jag skulle skippat att ta just den här kunden med tanke på vad som hände.

Som sagt så hade ju en tant stått och väntat ganska länge och så kommer det en annan tant och tog en kölapp, det var där det blev problem! För tanten med kom fram till "min" kassa, hon hävdade att det var hennes tur. Jag kände tvärt om att det var tanten som stått och väntat som skulle få hjälp först, men jag sa inget. Tanten som stått och väntat däremot, hon sa att det var hennes tur eftersom hon ju stått och väntat, men det tyckte ju inte den andra tanten, hon började säga att man minsann ska ta en kölapp och sedan vänta på sin tur. Hon sa det liksom som en uppläxning till tanten utan lapp, ioch med det så började dom båda tanterna bråka och käfta emot varandra, det gick så långt att dom till och med kallade varandra för "jävla kärring"
Jag stod mest och var ganska mållös, blev så himla förvånad för dom var ju så otrevliga och elaka mot varandra, helt i onödan egentligen! Deras bråk tog ju bara tid, säkert hade någon av dom hunnit betala under den tiden dom sa elaka saker till varandra! Så bråket var ju bara jätteonödigt!
Som tur var så löste det sig för att en av de andra som jobbar på designtorget räddade mig, och dom ur situationen och sa att hon kunde ta den tanten med lapp i hennes kassa som nu hade blivit ledig.
Det var himla snällt av henne tyckte jag, hon räddade ju mig, kändes ju som att det var mitt fel, men jag hoppas att hon i andra kassan inte såg det på det sättet, för det var ju egentligen en konflikt mellan tanterna, men när jag stod bakom kassan och inte ingrep så kände jag mig ändå skyldig på ett sätt ändå "/


Efter den lilla incidenten kändes det ganska skönt att gå tillbaka in till lagret och lite lugnare fixa med paketen. Men när jag var klar med dom så var det dags att gå ut igen och ta över en av kassorna! Men resten av dagen gick det riktigt bra faktiskt, vilket var väldigt skönt! Ett bra avslut liksom!
Runt klockan 5 skulle jag sluta (fast det blev lite över 5, ville inte gå hem) och det var dags att säga hej då till allihopa, det kändes väldigt sorgligt!! det hade ju varit så himla roligt att vara där!
Men när jag skulle säga hej då var alla så himla söta, dekoratören sa att dom tyckte att det var synd att jag bara var där i en vecka, hon sa att hon hade velat att jag skulle varit där längre och att jag hade varit jätteduktig. Det var så gulligt sagt! blev verkligen jätteglad! Stefan sa att han hoppades att jag skulle komma tillbaka och så sa ha att jag skulle hälsa Sara från honom ^^ så det ska jag göra! ;)
Klara sa att det var roligt att lära känna varandra! Och det var det verkigen! Klara var supersnäll! Ush vad jag kommer sakna alla nu!! ^^ Per sa att han var väldigt nöjd med mig! :D och att det var synd att jag inte bodde närmre stockholm annars hade jag fått jobb! :O :D Vi började prata lite om alternativa jobb ändå och det blev halvt om halvt bestämt att jag skulle få komma dit under våren sport- och påsklov) och under sommaren! :D
Åå det skulle vara så roligt om jag får komma dit igen!


Nu måste jag ju sammanfatta min praktikperiod lite! ;)
Att praktisera på Designtorget blev verkligen så bra som det bara kunde bli!! Jag har trivts så himla bra, jag har lärt mig massor och det känns som att jag har hittat något jag verkligen tycker om!! Dessutom kanske jag ska få jobba där, vilket jag så gärna gör!!

Själva resan till Stockholm var verkligen underbar!! Jag har hittat något som känns väldigt kul :P (stå i kassan i en stor butik), har förmodligen fått jobb (:D), Jag har haft den mysigt med Lotta och Astrid (som jag bodde hos) Har haft kvalitetstid med mamma (vilket känns väldigt lyxigt, det händer inte allt för ofta när vi är hemma.
Jag har träffat och bott (!) hos Marika Lagerqrantz och Peter Bergared, vilka var några av dom absolut trevligaste personerna jag träffat på!
ja, det blir en bra avslutning på det här inlägget tycker jag! hihi, Kram från mig! :)

Här kommer lite bilder från Designtorget:


Happy new year!

Hej på er! Det var längesen jag la in en riktig outfit bild! Så här kommer en på hur jag såg ut under nyårsafton! Puss!

Grå volangklänning från HM 149 kr
Halsband med fjädrar från Ur&Pen 

Kavaj från HM 199 kr (ord pris 399 kr) Hittade den på rea innan jul, har kollat på just den här kavajen länge, men tyckt att den var för dyr, blev så glad när jag hittade den till halva priset och dessutom i min str! ^^
Armband och ring från Indiska (julklappar :D)

Välkommen 2011!! <3

Ja ni, 2010 är över och det är väll dags att summera det gågna året skulle jag tro.
Så tänkte göra det med en liten kort årsresumé! ^^
2010 har verkligen varit ett år fyllt med fina minnen!! Jag har rest mycket, verkligen fantastiska resor!! Bulgarien i Augusti är en av resorna jag aldrig kommer att glömma!! En och annan trip till Stockholm gjorde jag också vilka heller inte var så pjåkiga!! ^^ Har jobbat en hel del, både med sommarjobb, extrajobb och såklart också jobb i skolbänken!! Har förverkligat drömmar! Funnit nya vänner! Lyssnat på massor med bra musik och insett hur underbart faktiskt musik kan vara!! Jag har gått igenom både motgångar och varit med om framgångar! Har gråtit och skrattat, jag har varit arg, men också underbart lycklig!
2010 har verkligen varit ett år fylt med överaskingar!
Och nu u ser jag fram emot 2011!
Det här året kommer med säkerhet innehålla både det ena och det andra, kanske kommer det ibland vara fruktansvärt längtråkigt, kanske dötrist & lite tråkigt också men självklart framförallt också alldeles alldeles underbart!! <3
Nu kommer dom första bilderna med min nya kamera, sedan nyårsafon! :D
Har faktiskt kommit på ett litet nyårslöfte för i år också, kommer här...
Mitt nyårslöfte är
Jag ska göra 2011 till det bästa året någonsin!!
Hihi, puss på er!

Nyårsbilder 2010 ^^

Nyårsmaten i år:

Förrätt: Grillad haloumi, stekt paprika och skinka.

Varmrätt- fisksoppa med curry, västerbottenpaj och bröd.

Och efterätten, gjord av lilla mig ^^
After-eight tårta med polkagrädde! :)

Till tolvslaget gick vi ner till hamnen för att se på fyrverkerier!

Det var ganska häftigt att stå där i hamnen och se på alla fyrverkerier som sköts upp, man stog liksom mitt i allting. Fast egentligen vet jag inte riktigt om jag är så förtjust i det här med fyrverkerier, det är klart, det är jättefint och häftigt! Men det tär ju så otroligt mycket på miljön! "/ Det är kanske inte så många som tänker på det, men när ett fyrverkeri skjuts upp så släpper det ut jättemyket miljöskadliga ämnen! vilket inte alls är bra! så jag tycker nog att fyrverkerier kan kännas lite smått onödigt! Man skulle faktiskt kunna lägga pengarna på bättre saker.


Ny kamera- äntligen!!

Hej på er! :) Har äntligen gjort slag i saken och köpt mig en kamera! :D och jag är så nöjd!! ^^

Här har vi alltså min finfina kamera! <3
Det är en nikon, kompaktkamera, ganska liten och behändig, ser även ut som att bildkvalitén blir jättebra!! :D

Canon coolpix s1000pj
12,1 megapixlar
5x Zoom
2,7 LCD skärm


Vet ni vad?!
Min kamera har även en projektor!! :O :D Alltså man kan visa bilder rätt på väggen bara med kameran! :O hihi, lite kul va?! ;) 


RSS 2.0