julbak :D

tänkte passa på att lägga in så många inlägg som möjligt innan jag åker XD
igår bakade jag och min syster inför julen :) blev en hel del gott, lussebullar, pepparkakor och knäckklubbor (supergoda)
här kommer recept på knäckklubborna, dom blev riktigt goda och passar väldigt bra till julen men även om man bara är sugen på något gott :D

Eilas knäckklubbor

tilllagningstid: ca  1 timme
Barbros kolaklubbor


3 dl
ljus sirap
1,5 dl
vispgrädde
1,5 dl
vatten
3 dl
socker
1 tsk
smör (till plåten)
30 st
träpinnar, ca


oasis
100 gram
mörk choklad

Tillagning

30 klubbor

1. Blanda sirap, vispgrädde, vatten och socker i en tjockbottnad kastrull eller järngryta. Låt koka på svag värme, rör om då och då.

2. Smörj under tiden en plåt och ta fram ca 30 blompinnar eller träspett och ett block av oasis som står stadigt i en form.

3. När kolasmeten når 124 grader, efter ca 45 minuter, hälls den upp på plåten. Eller gör kulprovet: Häll lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Om den stelnar till sega kulor är den klar.

4. Skär remsor av smeten och snurra dem runt pinnarna. Storleken på varje klubba kan varieras efter tycke och smak. Sätt klubborna i oasisblocket efter hand.

5. Smält chokladen i en liten kastrull i ett vattenbad. Ta upp kastrullen, vänta någon minut och doppa sedan klubborna i chokladen.

6. Låt klubborna stelna och vira sedan in dem i cellofan.

här är bilderna på pepparkakorna, dom blev goda och vi brände inte en enda plåt ;) haha




dan före dopparedan :D

snart är det juul! :) jag har nästan allt iordning, alla julklappar är köpta och nästan alla är inpackade, men ska göra det sista snart. igår var det julklappsinslagning för hela slanten, blev total kaos i mitt rum ;) hihi, men är det julklappsinslagning så är det XD. om ca en timme åker jag och familjen mot gävle för att fira jul där, hoppas det är lika mycket snö där som här, har nog aldrig varit så här mycket snö vid jul som nu :D iaf här, det är så myysigt! :) nu ska jag slänga ner det sista i min resväska, sen bär det av mot gävle :D där jag inte kommer ha tillgång till dator :( så jag får säga god jul nu istället
GOD JUL ALLIHOPA! :D kram eila :)

så här såg mitt rum ut igår när jag packade in julklappar XD och jag som precis hade städat :O haha


juulloov!! :D

idag fick jag äntligen lov! väldigt efterlängtat kan jag säga :) innan vi gick på lov såg vi film med klassen och drack glögg och åt pepparkakor, var så mysigt så :)
Efter skolan följde jag med cecilia till stan ett tag, sen åkte hon hem så då gick jag och stina på stan och fixade med en julklapp till sofia. vi träffade michaela på stan, hon skulle också köpa julklappar XD när vi hade pratat ett tag så kände vi att vi var hungriga så vi gick till subway och åt, mycket gott :D nu sitter jag och stina och lyssnar på musik och har precis bytt julklappar med varandra :) jag fick en stor härlig kopp som jag önskat mig och örhängen :) var jättefina presenter tack stina<3 ikväll ska jag packa in de sista julklapparna :) kram på er :)   
 
ungefär så här ser det ut hemma hos oss nu, det har snöat riktigt mycket, härligt tycker jag, man får julkänsla :) 


RSS 2.0