cupcakes ;-)

här kommer lite bilder och recept på mina cupcakes som jag bakade till sannas födelsedag :)

födelsedagscupcakes med blåbär :) dom blev väldigt goda och inte för söta eftersom det var blåbär i :D

blåbärsälsklingar XD
ingredienser:
2 dl socker
3 st ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smält smör
100 g hackad vit choklad
blåbär

frosting:
100 g cream cheese
2-3 dl florsocker
saften från blåbären

gör så här:
sätt ugnen på 200 grader och smält smöret. vispa ägg och socker pösigt. blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. tillsätt smält smör och blanda till en jämn smet. rör ner hackad vit choklad. fördela smeten i formar (muffinsen sväller upp ganska mycket eftersom det är bakpulver i, så häll i ca 1/2 av formen). tryck ner 5 blåbär i varje muffin. grädda ca 15-20 minuter. blanda ihop frostingen och färgsätt med några droppar blåbärssaft. vänta tills muffinsen har svalnat, annars smälter den. dekorera sedan hur du vill, med strössel, godis, bär eller frukt, använd fantasin och gör något kul och sött XD lycka till :)


födelsedagscupcakes med choklad :) varning: blir väldigt söta och farligt goda XD

chokladbomber:
ingredeineser:
100 g smält smör
3 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
50 g choklad
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4-7 marshmallows

frosting
100 g cream cheese
2-3 dl florsocker
100 g smält vit choklad

gör så här
sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. vispa socker och ägg fluffigt. hacka chokladen och dela marshmallowswen i ca 8 bitar. blanda ner choklad, marshmallows, kakao, vaniljsocker, salt och smör i äggblandingen. häll i formar (muffinsen sväller inte upp så mycket, så häll i ca 3/4 av formen) och grädda i ugnen i ca 20 min, glanda frostingen och bred på när muffinsen har svalnat. good luck ;)

sådär, nu är det bara att börja baka :)



fredag och helg!!!

ja, nu har jag gått en vecka i skolan, på hedbegska hv inredning och design. Det har varit en kul och lite förvirrande vecka, det är ju en helt ny skola och andra klasskompisar. Det mesta är faktiskt annorlunda och dessutom så kände jag ingen där jag började. men allt har faktiskt gått väldigt bra och nu känns det som jag känt alla i flera veckor ;) vi är 14 stycken tjejer i min klass och i paralellklassen är det typ 20 tjejer, så det är bara tjejer överallt XD men det är rätt skönt faktiskt ;) jag var lite osäker när jag började och trodde att jag kanske skulle få gå omkring ensam i skolan, men så blev det inte för vi i klassen började prata med varandra direkt så ingen är ensam :D men jag saknar ändå mina gamla klasskompisar jättemycket!!! det känns så konstigt att inte få träffa dom varje dag :( men jag ska faktiskt iväg och träffa stina och sofia nu och ta igen den här veckan genom att se på film :D ska sticka iväg om ca en kvart, så tänkte bara visa upp resten av shoppingen (sthlmshoppingen alltså XD)

tröja från hm 99 kr

skärp från hm (hörde till kjolen som är nedanför)

kjol från hm 249 kronor :)

tygskor från skopunkten  :D 200 kronor

väska (bag) från hötorgen i sthlm ;) 149 kronor :D

svarta pumps från skopunkten 200 kronor :D

stockholm

jag sa ju i förra inlägget att jag skulle skriva om hur jag hade det i vår kära huvudstad, och jag hade faktiskt skrivit ett riktigt långt inlägg om det, men innan jag hunnit lägga ut det på bloggen så råkade mamma radera allt, så nu orkar jag faktiskt inte skriva om det, men i helgen då ska jag nog skriva ett riktigt blogginlägg tror jag :)
 men tills dess kan jag ju bjuda på lite bilder från sthlm och även min shopping så att ni inte tycker jag är för tråkig ;)
varsågod, lite bilder från mig till er XD

plattan, mycket folk, stora hus, många bilar = stockholm XD
 
viii<3 detta blev faktiskt den enda bra bilden på oss, för jag blundade på alla andra XD

vår lilla lunch, som bestod av baguette, gurksallad, mer och kladdkaka XD

så här såg all vår shopping ut efter 3 dagar i stockholm, enskilda bilder kommer under XD

här kommer min shopping då ;)
hårband från gina trikot 89 kronor, örhängen från hm 29 kronor och så ett armband som jag fick i en tidning jag köpte till resan (veckorevyn)

shorts från hm 49 kronor

t-shirt från gina trikot 99 kronor
sådär, det var halva delen av shoppingen, men till helgen kommer mer ;) håll ut tills dess, haha XD

hemma igen

detta blir ett kort inlägg, för jag tänkte bara berätta att jag är hemma från stockholm nu!!! har precis klivit av bussen som jag tillbringat de senaste 5 och 1/2 timmarna på och blivit hämtad av mamma ;) imorrn tänkte jag komma med mer fakta om hur min resa var och så kanske lite bilder på det :) men sov gott allihopa så hör vi imorrn. kan bara avslöja att jag haft det väldigt roligt och shoppat en massa!! :D kram på er

stockholm...

i mitt hjärta <3 i början av sommaren var jag där med michaela, vi hade det jättekull!! och nu ska jag dit igen XD fast med jannika. imorgon klockan 9 går bussen från kvissle och så ska jag sitta på bussen i ca 6 timmar, men jag har laddat med massor av tidningar och böcker så jag kommer nog ha det ganska okej fast jag är ensam XD jannika ska åka från småland till stockholm, så vi ska ses på stationen halv 4, vi har inte setts på 3 år, så det kan bli spännande och se om vi känner igen varandra :D men nu ska jag packa det sista och sen sova ;) jag kommer hem om tre dagar så vi hörs den 22 och då får ni en uppdatering om hur allt var :) kramar eila<3

bjuder på lite bilder, ganska gamla faktiskt och skulle egentligen lagt in dom tidigare, men bättre sent än aldrig eller hur? :D  bilderna är på stina när vi hoppar studsmatta, jag hann aldrig få några bilder på mig för batteriet tog slut XD

detta blev en sån härlig bild XD  ser ut som hon flyger XD hihi

spinning

jag var på spinning med michaela idag. både michaela och jag har precis skaffat kort på ego, så nu ska det gymmas för fullt XD så vi började alltså idag med spinning, ledaren hette linda och var jättebra, hon peppade och peppade så att vi skulle kämpa så hårt vi kunde, och det gjorde jag nog för efteråt var jag verkligen genomsvettig XD och jag gissar att jag kommer ha en rejäl träningsvärk efter det här ;) men nu ska jag nog gå och lägga mig, pappa fyller år imorrn och jag ska upp tidigt för att fira honom ;) så godnatt på er fina läsare :)

dålig uppdatering

nu har jag varit lite dålig på att blogga ett tag, men nu är jag igång igen ;) snart ska jag lägga in lite bilder på saker jag bakat :) tänkte bara snabbt berätta om gårdagen. jag, michaela, stina och sofia var på selånger marknad. kom dit vid halv 8 nångång och sen gick vi omkring och kollade på allt som man kunde köpa, när vi gått några varv och kollat in allt så bestämde vi oss för att köpa remmar, men när vi väl skulle köpa så fick alla beslutsångest, men det slutade med att jag, stina och michaela tog en varsin rem med banan och jordbuggssmak (alla tog en likadan fast det fns typ 20 sorter XD) och sofia tog ingen alls ;) när vi gått några fler varv så köpte vi oss en påse chips och delade på. när chipsen var slut så ville michaela och stina åka karusell, så dom köpte biljett och valde den absolut värsta karusellen. jag och sofia ville inte åka så vi tittade bara på, men det var nog tur, jag hade nog svimmat, för både stina och michaela tyckte den var läskig XD sen gick vi väll lite till och träffade lite folk som vi kände. när vi gått en typ miljon varv började vi bli lite trötta, så vi åkte hem :D så det var min kväll.

tävling!!

jag är med och tävlar om en parfym på denna sida: http://trejo.nu tävlingen är helt gratis så var med du me!! :) det är enkla regler, så gå in på sidan och se hur du kan vinna!! :)

min låånga dag

idag klev jag upp klockan 6 för att åka till ego och träna igen ;) passet var skönt, men lite jobbigt. efter gymmet åkte jag hem och fixade det sista i mon garderob, så nu är den äntligen klar!! före och efter bilder kommer som jag har lovat ;) när fixet i garderoben var klart så plockade jag några liter bär för att sälja till mamma XD och sen lagade jag mat, soppa ;) den vart okej :) och så tillslut så har jag spelat lite sims och nu sitter jag här och bloggar :) jag tycker själv att jag hunnit med en hel del idag, i vanliga fall så går jag upp vid typ 1 halv 2 och då har ju lixom hela dagen gått och man hinner knappt med nått, men det är skönt att sova ut också, så nu dom sista dagarna innan skolan ska jag göra det!! :D hoppas mina läsare haft en bra dag ;) kramar eila :)

en bild på mig och michaela från vår fotokväll ;)

VINN....

härligt body butter och duschgele i tävlingen på denna blogg http://millahoman.blogg.se :) gå in och se vad du ska göra för att vinna :D så här ser produkterna ut, allt är värt 458 kronor, så passa på för tävlingen är gratis!! :D
          



nyklippt!!

japp, som rubriken säger så har jag nu klippt mig (eller, inte jag då, utan en frisör XD), fast inte nå mycket direkt, bara lite i topparna och så klippte hon till luggen lite (den hade växt sig så himla lång så jag såg nästan inget XD) men jag känner mig mig nöjd med klippningen iaf, speciellt eftersom jag fick den gratis (hon som klippte mig var en kompis till mamma) om exakt en vecka åker jag till stockholm, och jag lääängtar :D det ska bli så kul, jag åker dit med en kompis jag inte träffat på typ 3 år, jannika :D vi har känt varann sen jag var 8 år tror jag, så det ska bli så kul att träffas igen :) men nu ska jag inte skriva mer utan gå och packa iordning för imorrn, ska träna ett styrkepass på ego igen imorrn XD sov gott alla!! :D

morgon träning :)

igår bestämde ju jag och mamma att vi skulle åka på ett morgonpass på ett gym som heter ego. sagt och gjort, imorrse klockan 6 ringde väckarklocka och eftersom jag hade en tid att passa så var det bara att hoppa ur sängen, äta lite, packa väskan och sticka till ego. vi gick på ett styrketräningspass som startade klockan 8. passet var väldigt jobbigt, men ledaren var jättebra och pappade alla, så tiden gick faktiskt fort. klockan nio var vi klara, så då gick vi till gymmets fik och åt frukost :) det är jättehärligt att träna på morgonen och allra bäst känns det efteråt XD ha en bra kväll allihopa :)

fotokväll!! :D

för ett par dagar sen så bestämde jag och michaela att vi skulle ta en kväll då vi skulle sminka oss, fixa håret och kläderna och ta lite "modell" bilder XD så ungefär halv 7 kom michaela hit med sminksaker och kläder, så fixade vi oss och satte vi upp ett lakan mot en vägg där vi skulle fota och tog fram våran systemkamera och började fotta :) här kommer resultatet...

superfin bild på michaela :)

cooling där!!! XD

det blev så himla fint ljus på denna bilden!! :)

och här har vi mej ;) i snygga pilotisar :) (michaelas)

jag- i en lite galen pose XD haha

lilla jag igen ;)
sådär, nu har ni fått ett litet smakprov på kvällens bilder, men det finns måånga fler, men dom kan jag visa en annan gång, för nu måste jag sova, ska upp klockan 6 imorrn för att åka till ego och träna ett styrketräningspass ;) vi hörs, kramar på er allihopa<3

tävling!!

nu är det tävling på en härlig blogg som jag har hittat :) tävlingen har jättelätta regler och man kan vinna 3 stycken pocket böcker, perfekt nu på sommaren om man vill ta med en bok på någon resa man ska på ;) så gå in på http://abrandnewlife.blogg.se/  och tävla, lycka till !! :D

jättehärlig dag

ja, som ni ser på rubriken så har jag haft en väldigt härlig dag :D jag och michaela har badat och solat ;) på en helt ny strand!! (för mig iaf, jag hade aldrig varit där sen idag) stranden heter norrvikasand och är hur mysig som helst, jättefin vit sand, härligt hav (fast det var ganska kallt XD) och inte för mycket människor, helt perfekt helt enkelt, så där tillbringade jag och michaela 3 härliga timmar, sen skulle jag åka till svartvik för att träna teater (som är mitt sommarjobb typ :D) tyvärr kan jag inte bjuda på några bilder från stranden eftersom min mobil krånglar så jäkligt mycket när man ska ladda in dom :( men gå in på michaelas blogg, där hittar ni bilder :) http://michaelabergsten.blogg.se/  måste bara slutligen berätta om min kväll som jag också spenderade med michaela :D när teatern var färdig så åkte jag hem och åt, sen moppade jag och michaela iväg mot tempo för att hyra superbillig film (bara 9 kronor!!) och köpa godis. sen åkte vi till michaela och såg film och hade det så mysigt så :) det var min dag de, hoppas ni har njutit av solen lika mycket som jag och så hoppas jag också att ni är smarta och vet att solkräm existerar, det hade nämlgen jag glömt, så nu ser jag ut som en kräfta- helt röd!!! :( hehe, så kan det gå ;) ha det nu så bra så hörs vi imorrn!! :)

sims och sol=

ingen bloggning :( har varit lite dålig uppdatering på bloggen i några dar nu, sorry :( men jag har varit lite upptagen, en anledning är att vi precis har skaffat the sims 3 och  jag är helt förälskad XDXD det är såå kul, så jag har suttit fastklistrad vid det i två dagar XD en annan anledning är att det har varit soligt och fint väder så jag har vart ute :) och sen så har ju vårat lilla tremänning rasmus (som är några månader gammal) kommit och hälsat på idag :) så jag har myst med honom hela dagen :) ja det är väll vad jag sysslat med dom senaste två dagarna ;) imoorn skullen det också bli sol, så kanske inte blir så mkt blogg då heller, men vi får väll se ;) nu är klockan sent och jag ska gå och sova XD så, god natt alla!! kramar eila ;)

mys ;)

efter jag hade kommit hem från dyket och ätit så tog jag en kvällstur med cykeln, oftast brukar jag ju cykla på morgonen, det gillar jag allra mest, men det var lite skönt att träna på kvällen med, så nu sitter jag i min säng (jag tog in våran dator till mitt rum, det är mysigare att se på film då) och har precis sett på alla delar av maria wern, skulle egentligen bara ha sett ett avsnitt, men när det första avsnittet tog slut var det så spännande att jag bara var tvungen att så de två andra också XD nu är klockan 02.09 och jag borde sovit för längesen eftersom jag har planerat att bli lite duktigare och börja kliva upp tidigare på morgnarna ;) imorrn tänkte jag tex gå upp ca klockan 8 eller halv 9, men vi får väll se hur det blir med den saken :D hehe, ha det så bra och sov gott!!! kram <3

sol och bad gör mig...

så glad!!! idag har vädret verkligen varit underbart, knallblå himmel, varmt, soligt och så härligt som det kan bli helt enkelt. såklart så vill man ju inte missa en sådan fin dag, så jag, sofia och amanda åkte till dyket och solade, badade och hade det skönt. jag nämnde ju i förra inlägget att jag skulle lägga upp bilder från sanna födelsedag, så här kommer dom :)

en massa paket som innehöll... (titta på bilden nedan XDXD)

allt detta!! fick sanna, och som ni ser på bilden blev hon väldigt glad XD

jag gjorde en blåbärspaj till mellanmål :)

tårtan som jag gjorde till födelsedagsbarnet XDXD ( blev väldigt god!! kan avslöja receptet en annan gång :D)

hipp hipp hurra för...

sanna, som fyller hela 10 år idag, min lilla, lillasyster blir ju stor!! ;) jag, freja, mamma och pappa har uppvaktat henne hela dagen lång ;) och vi började redan klockan 7 då vi kom in med presenter och fika till hennes säng. presenterna bestod mest utav konståkningsgrejjor eftersom sanna vill bli isprinsessa :D men av mig fick hon 3 par örhängen och två böcker, men även en specialgjord tårta (bilder kommer senare) som vart väldigt god!! :) senare på kvällen såg vi en film som sanna hade beställt, den hette isprinsessan (kanske inte så konstigt att hon valde just den XD) iaf så var filmen riktigt bra, rekommenderar den ;) kram på er allihpa<3
lilla söta sanna <3

nu känner jag mig så...

duktig! ;) i hela fyra dagar har jag klivit upp extra tidigt (typ vid 10) och cyklat ca 8 kilometer, och jag har även beslutat mig för att ha godisuppehåll ett tag :D faktiskt så känns det riktigt bra, nu har jag precis cyklat, duschat och ska snart äta stor frukost (är jättehungrig XD) det är så himla skönt att träna på morgonen, man känner sig så fräsch :) har ju inte bloggat på ett tag nu, så jag ska bli lite duktigare på den punkten också, igårkväll var jag med sofia och stina och såg mamma mia (det måste ju vara typ världens härligaste film!! :D) när klockan slog 12 hade vi sett klart filmen och jag skulle moppa hem ensam i mörkret, måste ärligt säga att det inte kändes särskilt lockande eftersom jag visste att alla sov hemma hos mig, men som tur var så kunde sofia och stina följa med mig på stinas moppe!!! då kom jag på att dom är typ väldens bästa kompisar XD XD så puss på er!!! (och puss till ni andra som också är bäst) hihi, nä nu ska gå och äta frukost!! XD kramar :)
<--------kompisar är allt bra att ha!!!! XD

i taket lyser stjärnorna

en till film jag nyss sett :D
i taket lyser stjärnorn- "Jenna har just börjat sjuan och det enda hon borde behöva oroa sig för är att brösten aldrig växer,den alldeles för blonda klasskompisen Ullis-Knullis som hon hatar och hur hon skall få Sakke snygg snygg snygg att lägga märke till hanne.Men Gud har inte sköt sitt jobb.Hemma hos Jenna finns en rullator,en doseringslåda,en duschstol,peruker och anpassade möbler och skåp.Där lever nämligen en cancersjuk mamma.I taket i Jennas rum sitter stjärnor som lyser i mörkret.
Under en av dem har hon gömt en dikt.Om du dör mamma,då tar jag livet av mig"-
filmen var väldigt bra och väldigt sorglig, men ändå med ett bra slut :) det var en väldigt bra ungdomsfilm eftersom den tog upp allt sånt som de flesta tänker på i den åldern. :) jag rekommenderar verkligen filmen ;)

rallybrudar <3

jag har sett en hel del film på sistone, så jag tänkte skriva här vilka det var och vad jag tyckte om dom :-D

1. rallybrudar- "Rallybrudar utspelar sig i ett litet samhälle i värmland under 1960-talet. Mitt i vardagsidyllen befinner sig Ulla (Eva Röse), som arbetar som veterinärassistent i Torsby, men som drömmer om ett liv som rallyförare. Birgitta däremot gör allt för att slippa sin pappa som vill att hon ska ta över gården och gifta sig med en tråkmåns. Ulla och Birgitta ger sig in i en av de manligaste sysslorna - rally där de tillsammans kan förverkliga sina drömmar. Något som byns manliga invånare har svårt att acceptera, detta gäller även Ullas egna pojkvän Kenta som jobbar som bilmekaniker." jag tyckte rallybrudar var en jättebra film och det var härligt med en tjej som vågade stå emot alla männen för att förvärkliga sin dröm, en film man blir glad av!! :) ett plus var att det är eva röse som har huvudrollen, och hon är ju så jäkla bra!! så till alla som inte har dett den- gör det XD

RSS 2.0